Як правильно вибрати відеодомофон?

Вибираючи домофони, покупці, не завжди і не до кінця знайомі з даним продуктом. І це не дивно, оскільки відеодомофон увійшов в наше життя не так давно, в порівнянні з іншими предметами домашнього побуту, (такими як телевізор, телефон, ноутбук та інші).

 

Тому для того, щоб хоча б щось дізнатися про відеодомофони, покупці в процесі пошуку необхідної інформації, в основному заходять в інтернет і там намагаються знайти відповідь на своє запитання: як правильно вибрати відеодомофон? Даною статтею ми сподіваємося, що зможемо Вам допомогти у вирішенні даного завдання. Ми спробуємо допомогти Вам знайти відповідь на це запитання, вибудовуючи ланцюжок з дуже простих питань і не менш простих відповідей.

 

 

Кольорове або чорно-біле зображення?

 

По-перше, Вам необхідно самостійно відповісти на запитання, який Ви хочете відеодомофон: з чорно-білим зображенням або сучасніший варіант домофона з кольоровим зображенням? І перший і другий варіанти необхідно розглянути. Можна сказати, що для офісу підійде і чорно-білий варіант. А ось вже для свого власного будинку кращим вибором буде один з відеодомофонів з кольоровим зображенням, оскільки практично всім хочеться, щоб удома була комфортна і затишна обстановка. А відеодомофони, як і будь-яка інша річ Вашого будинку, є предметом інтер'єру. Саме тому він повинен органічно вписуватися в цей самий інтер'єр.

 

Оскільки мова зайшла про інтер'єр, не буде зайвим згадати про те, що виробники відеодомофонів свою продукцію представляють в основному в трьох колірних рішеннях, а саме: білий, чорний і сірий металік. Тут вибір залежить тільки від Ваших особистих побажань.

 

І так, зробивши вибір і визначившись, на тому чи хочете Ви бачити зображення в кольоровому варіанті або у чорно-білому, можна іти далі. Ми будемо розглядати кольоровий домофон, оскільки, як то кажуть «потрібно йти в ногу з часом», що ми, і робимо досить успішно.

 

Чи потрібна Вам трубка?

 

Оскільки модельний ряд дуже різноманітний, саме час подумати над тим, з трубкою або без трубки відеодомофон підходить Вам більше. Для початку розглянемо варіант відеодомофон з трубкою. У чому його перевага? Слід зазначити те, що за допомогою трубки Ви можете спілкуватися з відвідувачами, і при цьому люди, які знаходяться в одному з Вами приміщенні не будуть чути Вашої розмови, що в деяких випадках буває просто необхідно. Домофон без трубки також має свої переваги. По-перше, це зручно. По-друге, це сучасно. Також виробники розширили модельний ряд відеодомофонів без трубок і випустили моделі з сенсорним екраном. Тобто і тут власникам відеодомофонів надається вибір, користуватися кнопками або користуватися сенсорним екраном.

 

Таким чином, можна сказати, що вибрати є з чого. В даному випадку визначитися буде досить нескладно, все просто, як то кажуть «кому що подобається». Комусь зручніше користуватися відеодомофоном з трубкою, комусь більше подобається «йти в ногу з часом» і використовувати модну в даний час функцію «Hands-Free» (вільні руки).
Чи важливий розмір діагоналі екрану?

 

І так, Ви визначилися, який відеодомофон Вам підходить з чорно-білим або кольоровим зображенням, а також вибрали модель відеодомофона з трубкою або без неї. Тепер саме час зосередитись на тому, якого розміру Ви хочете діагональ екрану. Виробник компанія Slinex, пропонує розмір діагоналі в 4 дюйма, 7 дюймів і 10 дюймів. Тому спочатку, необхідно заміряти ширину того місця, куди Ви збираєтеся надалі його вмонтувати. Щоб не вийшло так, як іноді це буває: люди купують відеодомофон, а підчас установки з'ясовується, що його просто неможливо вмонтувати в те місце, яке вони хотіли, причиною того виявляється, що він не поміщається у цей простір. Також не потрібно забувати і про те, що це річ, якою Вам тепер доведеться постійно користуватися і вона має бути зручною для Вас.

 

На що впливає діагональ? Діагональ впливає на розмір картинки, відповідно, чим більше картинка, тим детальніше Ви можете роздивитись те, що на ній зображено. Враховуючі всі інші чинники, варто зазначити, розмір діагоналі більше ні на що не впливає, а от те що стосується, наприклад, панелі, ось тут якраз не варто економити. Якщо Ви вибрали домофон з діагоналлю більше 5 дюймів, тоді є сенс взяти відповідну до нього панель виклику. При виборі панелі потрібно звернути увагу на те, який кут огляду вона має. Наприклад, для домофонів з діагоналлю від 5 дюймів відмінно підійдуть панелі виклику з кутом огляду (V 75 °, H 55 °). Це достатньо великий кут огляду і Ви будете бачити якісне зображення. Для порівняння можна згадати про те, що якщо, наприклад, взяти панель виклику з кутом огляду (V 55 °, H 40 °) для відеодомофона з діагоналлю більше 5 дюймів, то будьте готові до того, що зображення буде розтягнутим.

 

І так, зупиняючись на домофоні з більшою діагоналлю, слід пам'ятати про те, що для такого відеодомофона потрібна відповідна панель виклику. Для монітора з меншою діагоналлю підійде панель виклику з меншим кутом огляду. А велику чи маленьку картинку Ви хочете, так це вирішувати тільки Вам. У цьому випадку вибір зробити досить просто.
 

 

Додаткові можливості

 

Вибираючи відеодомофон, не варто забувати і про те, що він може мати додаткові функції. Звичайно, що основна функція – це моніторинг відвідувачів, які знаходяться за Вашими дверима під час дзвінка у Вашу квартиру. Якщо купувати відеодомофон тільки для цього, то можна зупинитися на простій моделі. Однак виробники відеодомофонів не стоять на одному місці, а постійно вдосконалюють свою продукцію. Наприклад, можна вибрати модель з пам'яттю, тобто, якщо Вас немає вдома, а до Вас приходили відвідувачі, Ви можете дізнатися, хто це був, переглянувши пам'ять відеодомофона. Також є можливість підключати додаткові відеокамери, а не тільки ту, яка йде в комплекті з панеллю виклику.

 

 

І наостанок

 

Тепер підведемо підсумки всього, що було сказано вище. Незважаючи на те що, модельний ряд досить різноманітний, визначитися з вибором буде не складно. Ніхто крім Вас не вирішить, що Вам більше подобається. Вирішувати Вам і тільки Вам, який відеодомофон підходить якнайкраще, і ніхто краще за Вас не знає Вашого смаку і Ваших фінансових можливостей. Можливо ця стаття Вам допоможе з вибором відповідної моделі відеодомофона.

 

А якщо виникнуть, складності Ви завжди можете звернутися до фахівців компанії Slinex, які допоможуть Вам зробити вибір і нададуть кваліфіковану консультацію. Також Ви можете прийти до нас, подивитися і вибрати. Інтернет-магазин Slinex пропонує великий вибір відеодомофонів за оптимальними цінами.

 

 

Колектив Slinex бажає Вам вдалих покупок та готовий відповісти на всі Ваші запитання, провести якісну консультацію і монтаж даного відеодомофону.